×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Lantbrukets lönsamhet 2021

En rapport om lönsamheten i svenska lantbruksföretag

lantbruketslonsamhet_2021

Höga priser på spannmål och kött bedöms öka omsättningen för lantbruket 2021. Samtidigt har kostnader för energi och foder börjat pressa lönsamheten ordentligt och inflationen har börjat att takta upp.

Kostnadsökningarna förväntas fortsätta att pressa lönsamheten in i 2022. Det visar prognosen för lantbrukets lönsamhet 2021 för driftsinriktningarna; mjölk, nötkött, gris och växtodling.

Ladda ner Lantbrukets lönsamhet och läs mer om:

  • Resultatprognos för produktionsgrenarna gris, mjölk, nöt och växtodling.
  • Lantbruksföretagens lönsamhet förväntas bli lägre för 2021 då priserna på energi, konstgödsel och foder successivt ökat under året.
  • Fortsatt god efterfrågan på svenska livsmedel från konsumenter.
  • Höga tillväxttal för krediter i lantbruket ökar räntekänsligheten vid ett eventuellt högre framtida ränteläge.
  • Höga priser på byggmaterial och brist på byggnadsarbetare skjuter fram investeringar på grund av ökande byggkostnader.
  • Ökande skogs- och åkermarkspriser under första halvåret speglar fortsatt stort intresse för mark som tillgång/placering.
  • För en hållbar svensk livsmedelsproduktion behövs en ökad långsiktig lönsamheten för att säkerställa en ökning av inhemsk produktion i linje med livsmedelsstrategin.